Això ja s'acaba...

Avui ens hem despertat tots morts de son després de l’anterior nit intensa de música. Com és tradició, el millor grup escrivim l’últim post de l’estada (ehem), i ho fem amb una mica de pena perquè aquest ha estat el darrer dia de classe ;C  Però ara no és moment per posar-nos sentimentals, així que, anem amb el resum del dia. 

Els de boscos han començat a treballar amb la presentació final. Han acabat de millorar els gràfics de relació entre la fusta morta, les pertorbacions i entre el creixement dels arbres i el canvi climàtic, un invent xinès que utilitza Kim Jong-un per espantar a la població. 

Per altra banda, els de biologia molecular han fet l’última sessió de laboratori, han aprofitat per mirar els resultats de la obra d’art que havien fet amb bacteris i els ha sortit molt bé tot, al contrari de la gelatina que òbviament, després de veure el resultat, no servirem avui per postres...  Després han fet una hora de classe analitzant un article científic (ja ens podem anar preparant…). 

Els companys d’astronomia han calculat la distancia del refugi només amb llum. Han fet espectres d’estrelles i els han fet servir aquests per detectar la seva composició química. Teòricament també han estat preparant la Star Party d’aquesta nit, i casualment ara estan preparant alguna cosa junts.

Els de biodiversitat han estat parlant sobre si l’evolució es pot predir i sobre les convergències entre les espècies. Després han estat preparant una presentació sobre els resultats de les mostres que van seqüenciar, però menjant gelat, es pot corroborar.

Finalment, nosaltres, els de fotosíntesi, hem començat el matí amb una mica de teoria  sobre els diferents usos de l’hidrogen com a combustible i el seu emmagatzemament. Més tard, hem preparat i dibuixat un gran circuit per fer la cursa de cotxes d’hidrogen. Ha sigut una hora molt intensa plena de nervis i emoció. Finalment, després d’un petit inconvenient que hem superat en equip, hem pogut dur a terme la cursa. I l’equip guanyador, com no, ha estat el TEAM CAMILO. ;) Tot i això, s’ha de dir que el TEAM MICHAEL s’ha defensat prou bé i ha encaixat la derrota... Durant la tarda, hem analitzat els resultats dels espectrofotòmetres de LEGO que vam construir el dimarts. La L de losers pica molt, però no tant com la W de weaks (o la M de mal perdedors).

Doncs com dèiem, avui ha estat l’últim dia de classe, i des de fotosíntesi volem expressar a tots els altres projectes que, encara que a vegades us haguem hagut d’ajudar o explicar les coses, en el fons estem molt satisfets d’haver pogut compartir aquests dies i vivències amb tots vosaltres, i que se us trobarà a faltar a tots.