On anem? A la muntanya!

Avui ens toca fer l’entrada del bloc als de forest, i aprofitarem per desmentir que l’únic que fem és donar voltes pels boscos per agafar fulles dels arbres. El que realment fem els de forest, a part de fer sortides de camp, és realitzar mapes, analitzar-los, i fer taules amb les dades extretes de l’estació meteorològica de MónNatura Pirineus.


Ahir vam fer una sortida nocturna amb en Pere (Iris si vols molar ja saps què fer) per fer una part del nostre projecte, tot i que a mig camí es va posar a llampegar i vam haver de tornar per motius de seguretat. Igualment, vam aprofitar la sortida per fer una mica de biòlegs. Vam veure capgrossos, gripaus, una cuca de llum, llimacs, i un arbre cobert de teranyines i tot ple de larves i cucs.


Avui hem estat tot el dia practicant amb l’ArcGis, programa que fem servir per editar i crear mapes, ens hem centrat en identificar les principals espècies d’arbres i analitzar la seva evolució al llarg dels últims anys.


Els de fotosíntesi han fet unes plaques solars per començar a intentar “copiar” la fotosíntesi. El més important és que han fet una pausa per anar a esmorzar i no adormir-se durant la teoria, com els va passar ahir. A la tarda s’han acomiadat dels dos investigadors que han estat amb ells aquests dies.


Els nostres companys d’astronomia avui han presenciat una “masterclass” sobre les ones gravitacionals, què són i com es poden detectar. La classe els ha fet un científic especialitzat en aquest tipus d’ones. A la tarda han tingut una xerrada sobre les altes energies, feta per un científic especialitzat en aquest camp.


Els de biodiversitat ahir després de sopar també van fer una sortida de camp, per descobrir la fauna nocturna. Avui n’han fet una altra per veure les espècies diürnes. Després d’haver fet les dues sortides han pogut comparar les diferents espècies de MónNatura Pirineus. A la tarda han aprofitat per mirar l’eficiència dels catalitzadors.


Els de proteïnes avui han fet una cristal·lització de proteïnes per observar la seva estructura, han fet servir lisozim (component que serveix per trencar la membrana cel·lular). A la tarda han anat al camp per agafar bactèries.


Després de les classes de la tarda, ens hem reunit amb els grups interdisciplinaris d’astrobiologia per començar els nostres projectes d’investigació sobre els exoplanetes.


Per finalitzar, un toc d’humor relacionat amb els boscos mai va malament:

“Si els arbres donessin Wifi, tothom plantaria arbres. Llàstima que NOMÉS donin oxigen per viure…” JAJAJAJAJA


Anna Borràs, Carla Arenòs, Ferran Tubert, Jana Corominas, Lara García, Marta Pérez, Marta Sarrasi, Pau Romà, Peter Ivanov i Roger Coris.