Benvinguts a Frikilàndia!

Aquí el grup d’ecosistemes, retransmetent en diferit les aventures del nostre primer dia a Món Natura Pirineus. Al matí hem treballat a dos trams diferents del riu, desenvolupant la part més pràctica del projecte, per a poder comparar les seves característiques.


Rascar pedres, enterrar bosses de te i buscar “bitxos” (o, segons els experts, macroinvertebrats), han estat algunes de les activitats més fascinants del dia. També hem recollit mostres de l’aigua del riu per poder, posteriorment, analitzar-les al laboratori i trobar la distancia d’assimilació de l’amoni i els fosfats. Després de dinar, hem seguit treballant a l’altre tram del riu on tocava més la llum. A continuació, hem analitzat les mostres al laboratori per saber la quantitat d’amoni i fosfat que ha quedat. Hem vist que el 89% d’aquests elements han estat absorbits pels microorganismes i bacteris que habiten al riu.


Els companys del projecte de la fotosíntesis han mesurat l’eficiència d’aquest procés natural de les plantes segons les condicions on es troben i la seva temperatura. A la tarda, han dut a terme un experiment d’extracció de clorofil·la per tal d’observar com es comporta aquesta amb la llum d’un llanterna (sembla que es poden veure uns reflexes vermells).


Els del projecte de la biomedicina han començat el dia amb una bona dosi de teoria i una pràctica introductòria al laboratori, on s’hi passaran una pila d’hores. La part que es ha resultat més interessant ha estat quan han descobert la tècnica de la PCR (procés que permet obtenir més abundància d’un fragment d’ADN concret), i l’han utilitzat per a l’amplificació d’un gen que codifica per la proteïna BACE-1, relacionada amb la malaltia de l’Alzheimer.


Els del projecte d’astronomia, els “espacialets” que viuen de nit, entre d’altres coses, han estat buscant asteroides per saber quin serà el millor per observar aquesta nit, si el temps els acompanya. Ahir el cel es va acabar destapant i van poder observar xocs de galàxies i començar a aprendre moltes coses sobre el Sistema Solar.


Els del projecte de la biodiversitat i evolució han fet la primera visita al centre de fauna per a obtenir pèls d’animals autòctons de la zona i així poder seqüenciar el seu ADN. Com que són uns grans observadors de la natura, han trobat una papallona anomenada Llimonera que té unes ales semblants a fulles de plantes.


Llarga vida a la flora i la fauna!


Elisenda Baró

Laura Benito

Eulàlia Arrizabalaga

Lucas Bogaert

Marina Sala

Gerard Marcet

Mireia Jaramillo

Anusha Bieliukas

Carme López

Pilar Roig


... del grup “Ecosistemes aquàtics de muntanya, com els afecten les activitats humanes? ”


Comentaris

Eiii!!! sóc la mare del Gerard, quina enveja que em feu!! esteu guapíssims tots, aprofiteu i gaudiu al màxim d'aquesta experiència tots plegats, la Terra necessita persones com vosaltres... gràcies !!! Una forta abraçada desde Terrassa Maite