Buscant vida en exoplanetes

Bones xavalada,

Tot i això, hem aprofitat avui per deixar les nostres diferències apart amb la resta de grups durant el treball d’astrobiologia, un projecte interdisciplinari sobre buscar vida en altres altres llocs de la galàxia en els anomenats “exoplanetes”.

De teoria, avui hem fet classes sobre simulacions, l’evolució d’aquest tipus de tècniques que cada cop han anat ocupant un lloc més predominant en el món de la ciència. Però pels que us ho pregunteu, si ho veu llegir en el blog d’abans d’ahir, convertir un pollastre en una singularitat continua sent poc plausible. A part hem estat analitzant les estrelles d’un cúmul de formació estelar, el NGC 6633, però encara estem en procés (es fa complicat catalogar-ne 200, d’estrelles!).

Els de biologia molecular han estudiat els transgènics, els de biodiversitat han anat a buscar ocells, els de fotosíntesi treball experimental en parelles en uns tints de colors per fer la hidrocatàlisi de l’aigua amb el Sol (i també han llegit uns articles científics amb noms més complicats que llegir sense entrebancar-te Schwarzschild). Els de boscos han tingut un dia molt dens de tractament de dades, les que van recollir ahir.

Per acabar, que mentres estem redactant aquesta entrada són les 2:44 de la matinada (ha estat un dia molt intens), us deixarem amb un parell de fotos fetes amb el telescopi. Disfruteu!

En ordre descendent podeu veure M13 i els pilars de la creació.