Estrelles, llet i galetes

Ja han passat quatre dies des que vam arribar a MónNatura Pirineus, però les experiències viscudes equivalen a tota una vida entre estrelles: hem perseguit mons i galàxies distants, hem après a mirar l'infinit en busca de respostes, i a veure aquestes gegantins punts lluminosos com preciosos éssers celestials, amb la seva vida plena de moments màgics. De ser uns complets ''astroanalfabets'' hem passat a ser capaços d'alinear i posicionar els nostres telescopis per fotografiar les meravelles ocultes al Cosmos.


Complicades paral·laxis, espectres de colors, supernoves colossals, "Mama, me he caído por un agujero negro", cúmuls oberts... Són tants els conceptes apresos que sembla mentida que només haguem estat aquí un parell escàs de dies. Però això no és el més important. Els integrants de "Finestres al cel, una mirada a l'Univers" ens hem convertit en una petita gran família: la família dels ''Astrocoses”, els quals compartim unes ganes infinites de resoldre els misteris d'aquest oceà inexplorat que és el nostre magnífic Univers.


Ignasi, Santi, Laia, Víctor... Ells són els nostres mestres, però no només això, també són els companys ideals per a aquesta aventura que fa tan poc que hem començat.


Els nostres companys del projecte de la biomedicina avui han fet la seva primera electroforesi i han encetat un debat interessantíssim sobre fàrmacs versus homeopatia. El grup d’ecosistemes ha rebut nous professors que s’han incorporat a l’equip i que els han ajudat a preparar la sortida que faran demà. Han estat posant a punt uns aparells, anomenats KDUINO, que utilitzaran per mesurar la profunditat dels estanys de la regió. Els participants del projecte de l’ADN han estudiat l’evolució i els mecanismes que la fan possible, i han seguit treballant al laboratori. Per últim, els “fotosintètics” s’han enfundat de nou la bata per sintetitzar catalitzadors que permetin fer més eficient la separació de l’aigua en hidrogen i oxigen durant la fotosíntesi.


En conclusió, tots nosaltres només podem dir que ens morim de ganes de més... Però ara us hem de deixar, ens espera l'observatori i unes delicioses galetes amb Nesquik!


Sofia Almirante

Sílvia Casacuberta

Ferran Delgà

Raúl Hernández

Javier López-Contreras

Àlex Munté

Clàudia Ortiz

Maria Prat

Joel Romero

Aleix Seguí

Helena Vilella


... del grup de "Finestres al cel, una mirada a l'Univers".


Fotografia: M16, Pilars de la Creació


Comentaris