Per fi! L’oli essencial de la lavanda és a les nostres mans

Hola! Tornem a escriure-us des dels laboratoris biomèdics, ja portem més de la meitat de les estades a Món Natura Pirineus i estem gaudint molt de l’experiència. Ahir vam rebre una visita de rellevància: l’equip del programa “Quèquicom” de TV3 ha arribat als Pirineus per veure quins són els projectes que estem realitzant dins del programa. Han omplert les instal·lacions de càmeres i micròfons atents a totes les nostres activitats del dia a dia. Estem molt emocionats amb els nostres convidats, però també tristos perquè ja estem arribant a la recta final d’aquesta gran experiència.


Avui hem tastat la recompensa del gran esforç monumental de la llarga excursió d’ahir en busca de lavanda. Hem obtingut el seu oli essencial; el qual ens ha perfumat el laboratori durant tot el dia! També hem donat la benvinguda al Tiago, el nostre nou investigador. Amb la seva arribada, ens hem endinsat en les intenses classes de química quàntica. Tanta feina ens ha fet perdre la noció del temps i arribar tard tant al dinar com al berenar.


Tot i tenir el cap saturat de tants nous conceptes, ens han quedat forces per preparar uns coets per aquesta nit: físics vs. químics!


Mentrestant, ahir va arribar l’ADN seqüenciat que havien enviat prèviament els de biodiversitat i evolució a la Universitat Pomeu Fabra. Avui, de bon matí, els investigadors han assignat una seqüència d’ADN a cadascú i a partir d’aquí, han treballat la resta del dia amb diferents programes que s’han hagut de descarregar.


Què passaria si estiguéssim en un forat negre? Aquesta és la pregunta en la qual s’han vist immersos els nostres amics astrònoms. Han treballat també temes de relativitat, velocitat d’escapament i evolució i història de l’univers entre altres coses. A la tarda han preparat una cambra de boira per observar partícules. També han estat organitzant una sorpresa per aquesta nit. Només en sabem el nom: Star party.


Els de fotosíntesi han tingut un dia molt mogut construint plaques solars fetes amb tints i pigments. Posteriorment han avaluat i classificat la seva eficiència amb els seus nous professors. Mentrestant, els de “Quèquicom” els han estat filmant.


Els nois i noies d’ecosistemes han passat tot el matí analitzant les diferents mostres que van agafar ahir dels llacs que van anar visitant utilitzant diversos aparells i eines de laboratori. Per la tarda, però, han anat llegint i revisant articles científics per ajudar a la comprensió de l’article que cada parella té assignat i millorar la tècnica de síntesi d’informació.


Jordi Greoles

Teia Vallès

Mireia Mas

Adriana Lavín

Mariona Graupera

Mariona  Jaramillo

Albert Abad

Roger Castellanos

Diana Valls

Maika Marcos


... del grup “Descobrint els medicaments de la natura, la biomedicina com a eina per la cura malalties”


Comentaris

Quan les hores passen ràpid són senyal de gaudir i fer curt! Esperem amb il.lusió les presentacions de dissabte. Els pares de la Teia!
Quina feina tan interessant esteu fent i amb quanta il·lusió ho expliqueu! Moltes ganes de veure les presentacions de dissabte. Els pares del Jordi.