International Summer Science Institute, Israel

Cada any, 80 estudiants d'arreu del món es reuneixen durant el mes de Juliol al Weizmann Institute, a Rehovot, per participar en un programa que combina ciència i lleure a la perfecció. L'ISSI forma part dels programes internacionals de la tercera fase de Joves i Ciència. És un programa que admet estudiants de totes les branques de la ciència: Biologia, Química, Física i fins i tot Matemàtiques.


Durant les tres primeres setmanes, nosaltres, Marc Homs i Martí Gimeno (Iñaki infiltrat), hem estat treballant en projectes de matemàtiques i física, respectivament. Guiats per un mentor, hem estat fent recerca puntera, analitzant dades mai tractades i obtenint resultats sorprenents. El dia a dia de l'institut animava a treballar dur i ràpidament ens vam apassionar dels respectius projectes.


Al acabar les tres setmanes de recerca, es va haver de presentar el projecte i redactar un article científic. Els últims dies van ser durs i van requerir un esforç extra. Tot i així, un cop acabada la presentació, ens esperava un viatge al desert que duraria 5 dies. Aquest viatge era la recompensa per la feina feta i incloïa moltes activitats com excursionisme, passeig a camell, cerca d'escorpins, barbacoa, dormir al ras al desert i fins i tot una festa a un vaixell. La veritat és que va ser la millor setmana del mes.


Aquesta experiència és 100% recomanable a qualsevol estudiant de la segona fase que busqui socialització, acció i ciència. Nosaltres mai oblidarem aquest mes i hem fet amistats que de ben segur que retrobarem en el futur.