Ja tenim fotos guapes!

Els nostres companys d’ecosistemes han analitzat mostres de clorofil·la i ammonits dels estanys. Amb els resultats han fet un gràfic explicatiu. També han exposat els articles que aquests dies han llegit i han ampliat temari a partir d’això. A més, estan preparant la presentació que us faran a vosaltres, mares i pares.


Els companys de biodiversitat aquest matí han acabat d’alinear les seqüències i aplicar aquestes al model evolutiu corresponen a cadascuna amb programes bioinformàtics. Després han creat els arbres filogenètics també per ordinador. Els tenen quasi acabats. A la tarda han fet una caminada per desconnectar i parlar de la diversitat dels Pirineus.


Els de fotosíntesi han explicat teoria sobre les cèl·lules de combustible. També han fet una carrera de cotxes on dos equips competien per veure quin dels seus cotxes alimentats d’hidrogen acabava abans un circuit de carreres. A la tarda han fet presentacions dels articles científics que els hi van encomanar de llegir.


Mentrestant, els de biomedicina han fet la part teòrica sobre l’estructura de les proteïnes i també una part pràctica: elaborar la cromatografia de l’oli essencial de la lavanda que van obtenir ahir.


Avui els d’astronomia hem continuat la classe teòrica sobre les simulacions d’astrofísica per a després fer les nostres pròpies simulacions d’una col·lisió de dues galàxies espirals (en la majoria d’intents les galàxies explotaven abans de poder xocar). Després, a la tarda, hem fet la reducció de dades de les diferents imatges que hem anat fent durant les nits d’observació. Són les que us adjuntem a continuació.


Ahir a la nit vam fer la “Star Party”. Vam explicar als altres companys dels diferents projectes tot el que hem après durant aquests dies. Ens vam dividir en quatre grups i anàvem passant entre quatre parades on mostràvem de forma pràctica tot el que sabem. Vam passar un quart d’hora observant la Lluna i explicant anècdotes, curiositats, el seu relleu i geologia; vam estar visualitzant les constel·lacions i tots els objectes estel·lars que veiem a l’univers; vam veure Júpiter i Saturn amb els telescopis petits que tenim, i, amb el telescopi gran, tot movent la cúpula i alineant-lo bé, vam observar la Whirtpool, una galàxia espiral que es troba a 37 milions d’anys llum de la nostra llar.


Aquesta nit hem fet un joc nocturn tots junts. Dos grups competien entre ells per a omplir una quadricula amb els dibuixos corresponents de la quadricula del equip contrari. Ha estat molt divertit!


Adrià Barbecho

Patrick Benito

Sara Capdevila

Nora Corbella

Nicolàs Escobar

Eloi Fernández

Pere Llorens

Astrid Mayné

Toni Serés

Dorothy van der Ent


... del grup “Finestres al cel, una visió completa de l’astronomia actual”.


Fotografia: M13 (cúmul globular d’Hèrcules) - M16 (pilars de la creació) - M51 (Whirtpool)


Comentaris

uaaauuuuu... és apassionant i quines imatges!, felicitats a tots plegats. Quantes ganes de ser amb vosaltres i veure la presentació!, fins demà!