No volem més núvols!

Avui els d’astronomia ens hem llevat a la mateixa hora que els altres (per fi un dia de descans!) perquè ahir no vam poder observar a causa del mal temps. Hem fet teoria sobre les activitats solars, les seves possibles repercussions a la Terra i també hem parlat sobre les simulacions, una gran tècnica per preveure l’evolució de diferents sistemes complexos. També hem fet una pràctica agafant dades d’altres sistemes solars amb més de quatre planetes per comprovar la llei empírica de Titius-Bode. Com anem desfasats en comparació als horaris dels altres projectes, podem dir que som els “espacials”. Tot i això, aquesta nit no observarem perquè està plovent...


Els companys d’ecosistemes han preparat la excursió de dilluns als llacs. També els han explicat teoria, han parlat sobre què són els estanys. Han muntat un sensor per mesurar la transparència de l’aigua i han acabat d’analitzar les mostres de clorofil·la extretes del biofilm del riu, procés el qual han hagut de repetir per segon cop.


Aquest matí, els de biodiversitat, han fet una introducció a un nou llenguatge de programació anomenat R que faran servir per a les seves pràctiques. Han acabat la teoria sobre l’evolució de les espècies. A la tarda han fet més teoria, aquest cop sobre biogeografia. Per acabar, utilitzant el llenguatge R, han fet un mapa d’una espècie característica de la península.


Els de biomedicina han fet servir processos i tècniques de laboratori. Han hagut de preparar mostres a cada pas del procés per, posteriorment utilitzar-les per fer una electroforesis. Aquesta és una altra tècnica per comprovar si hi ha proteïnes en una mostra i conèixer-ne el seu tamany. Demà ho comprovaran, però en principi ja han aconseguit purificar la proteïna que buscaven.


Per acabar, els de fotosíntesi han acabat de caracteritzar els catalitzadors i els tints. Han fet teoria sobre electroquímica i han parlat sobre orbitals. Avui també s’han hagut d’acomiadar del Camilo, que només estava de professor la primera setmana.


Adrià Barbecho

Patrick Benito

Sara Capdevila

Nora Corbella

Nicolàs Escobar

Eloi Fernández

Pere Llorens

Astrid Mayné

Toni Serés

Dorothy van der Ent


... del grup “Finestres al cel, una visió completa de l’astronomia actual”.