Som bioclimàtics!

En el dia d’avui els que informem serem els químics, que per cert hem descobert que com que tenim un Quantum Yield del 0% tenim el potencial de fer la fotosíntesi amb el 100% d’eficiència. També som formes de vida basades en el carboni, la qual cosa és molt bioclimàtica. Com el centre.


Nosaltres, els de fotosíntesi, hem fet una classe d'introducció a la fotosíntesi natural i les seves dues fases principals de nivell de carrera en anglès. Ho hem entès tant bé que podríem fer la fotosíntesi nosaltres mateixos i tot. Per complementar les explicacions, hem fet una sortida de camp per analitzar l’eficiència amb la qual diverses plantes fan la fotosíntesi.


Els nostres companys de biodiversitat, per tal d’analitzar el material genètic de diversos éssers vius han agafat mostres el bosc. En realitat s’han dedicat a ficar diverses trampes per arrencar els pèls dels roedors i a caçar papallones per després conservar les mostres en etanol i obtenir la seva informació genètica.


Els companys del projecte de canvi climàtic han fet una sortida als boscos de la muntanya on després d'identificar diferents espècies d’arbres, han après quins diversos recursos es poden obtenir dels diferents arbres i quines aplicacions tenen en la nostra societat. També han descobert com enfrontar-se a les diferents adversitats del bosc. Bàsicament han après com mantenir els arbres vius i els ecosistemes equilibrats.


Per ultim, els mussols nocturns d'astronomia s'han despertat tard per compensar la llarga nit d'observació del dia anterior. Durant el dia, a part de classes teòriques, han calculat el radi de la terra i la brillantor d'estels. Per cert, ahir a la nit ens van passar per sobre. Literalment.


Per altra banda, els de proteïnes han recollit mostres al camp i les han posat en un cultiu per a que es desenvolupin. A la tarda han inserit un gen fluorescent en un bacteri i després els han introduït en una planta, per a convertir-la en una "glow-in-the-dark plant":)


Després de berenar, tots els participants del programa hem fet una caminada fins al poble del costat, Son. Son és un poble que antigament havia arribat a tenir uns 800 habitants, però que en l’actualitat s’han reduït a 10. Tot i que la majoria de cases estan deshabitades, es mantenen en un estat sorprenent.


Avui per això ens han donat la nit lliure perquè tinguem el nostre merescut descans, per cert, Croàcia ha marcat el segon gol en el mundial i l’ambient està que bull!