Som La Vanda!

Els científics biomèdics us informen des del laboratori… Després de dos dies de teoria i unes quantes pràctiques de laboratori, ens hem adonat que el món de la investigació és encara més complex del que ja sembla.


Ara que ja tenim la PCR enllestida, ens hem endinsat en  la clonació per poder continuar el procés de producció de la proteïna Bace-1. Així doncs, primerament hem dut a terme un debat sobre l’ètica de la clonació. Ja ben discutit el tema, els investigadors ens han explicat una tècnica anomenada Gibson per tal d’introduir el gen que codifica per la proteïna Bace-1 en l’ADN del nostre bacteri: Escherichia Coli. A partir d’aquí aconseguirem grans quantitats de la Bace-1. Per acabar la jornada, hem conegut de més a prop la nova tècnica de modificació de gens: CRISPR-Cas9.


Els nostres companys del projecte de fotosíntesi han realitzat electròlisi de l’aigua i han utilitzat com a font d’energia les plaques solars. A partir d’això, han mesurat quins paràmetres tenen a veure amb la velocitat de reacció, com ara el pH i els diferents catalitzadors.


Els d’astronomia, com cada matí, s’han llevat més tard que els altres ja que ahir a la nit van estar fins tard a l’observatori. Després, han estat fent 6 hores de teoria sobre les estrelles. Han parlat de fusió nuclear, de mecànica quàntica, de les diferents parts de les estrelles, els tipus… Han tingut algun que altre problema a l’observatori ja que a l’hivern va caure-hi un llamp.


Els companys de biodiversitat i genètica han après noves tècniques de laboratori sobre la introducció de gens en els organismes. Posteriorment, han anat al laboratori per preparar les mostres d’animals per seqüenciar-les més tard. Per la tarda seguien parlant sobre l’evolució i la biologia de la conservació. Els hi ha tocat la moral no poder sortir al camp degut al temps, però han gaudit de les classes de teoria i han pogut adquirit molts coneixements nous, útils pels seus projectes futurs.


Els científics d’ecosistemes, que passen molta part del dia al riu i passejant pels voltants de Món Natura Pirineus mentre observen com estan organitzats els diferents ecosistemes, han comptat i classificat macroinvertebrats, han desfet una pipeta amb acetona (fet sorprenent, però pel que sembla, possible), han observat i investigat la quantitat d’organismes de producció primària que hi ha a cada tram del torrent fluvial que estudien, i finalment, han mesurat la distància d’assimilació de l’amoni i del fosfat.


Després d’una jornada de laboratoris i apunts, a les sis ens hem endinsat en el Pirineu més salvatge i ple d’aventura. Hem baixat per les muntanyes entre bassals i verd. Hem arribat a Son, un pintoresc poble d’unes deu persones empadronades, amb un present fred però un passat molt ric. Durant el camí de tornada, hi han hagut complicacions i alguna tombarella. Els aventurers professors ens han fet endinsar en un frondós prat d’esbarzers. Entre rialles i alguna rascadeta, hem arribat a Mon Natura Pirineus just per sopar.


Després del merescut sopar, hem pogut assistir a una sessió de monòlegs científics protagonitzats per l’Helena i l’Oriol, els nostres professors del projecte de biomedicina. Ha sigut una manera divertida i original d’enfocar els coneixements que estem adquirint.


Entre els joves científics i músics, ha sorgit una banda: la Vanda (anireu entenent el nom conforme passin els dies...). Aquesta agrupació ha colonitzat la sala de música i està assajant molt dur. Realment prometen; col·laboracions amb altres joves músics, versions de cançons famoses, carisma, humor, swing i espectacle.


Jordi Greoles

Teia Vallès

Mireia Mas

Adriana Lavín

Mariona Graupera

Mariona  Jaramillo

Albert Abad

Roger Castellanos

Diana Valls

Maika Marcos


... del grup “Descobrint els medicaments de la natura, la biomedicina com a eina per la cura malalties”


Comentaris

Hola! Sóc la mare del Jordi. Molt bo el nom de "La Vanda", promet molt. Aprofiteu aquesta oportunitat magnífica que teniu d'aprendre i fer el que us agrada, a la vegada que us ho passeu molt bé en un lloc preciós. Una forta abraçada.
Hola! Aqui la mare d'en Roger, tot plegat té una pinta fantàstica, bones classes, bon aprenentatge i per arrodonir la música! Ens alegrem molt de que tot vagi tan bé i sigui tan profitòs Fins aviat, Mariàngels
De ben segur que en sortireu amb un bon aprenentatge i bones amistats! Tenim ganes de sentir "La Vanda"! Aprofiteu i gaudiu d'aquests dies fent i aprenent el que tant us agrada!#Pares de la Teia.