Star party!

Avui, els d’astro hem fet un tastet de les nostres nits d’observació als companys d’altres projectes (sense frustració i cansament, però també sense llet i galetes). Hem intentat sintetitzar els nostres coneixements i ensenyar-los a identificar constel·lacions, planetes i estrelles (probablement han mostrat més interès del que mostraríem nosaltres en una classe de biologia). A part d’aquest intent de treure els nostres companys de la seva ignorància astronòmica, avui el grup de Finestres al cel hem fet la reducció de les imatges de cúmuls fetes ahir i hem fet classe de cosmologia.


A la tarda, la meitat de nosaltres hem intentat sobreviure a una cursa d’orientació per una zona bastant més exigent del que esperàvem, mentre l’altra meitat han estat visitant el centre de fauna de MónNatura Pirineus per conèixer més a fons els animals autòctons de la zona.


El grup de fotosíntesi ha fet servir les plaques solars per obtenir energia, però després de muntar tota la parafernàlia, uns núvols molt aclaparadors han cobert el cel i no han pogut realitzar l’experiment.


El grup de boscos ha viatjat aèriament (mitjançant un dron) a Port Ainé per fer treball de camp, han mapejat un bosc sencer amb aquesta tecnologia per poder treballar a clase posteriorment analitzant les dades.


Els companys de biodiversitat han fet una inquietant observació de diversos éssers vius per comparar-los i poder elaborar un arbre filogenètic.


El grup de proteïnes ha tingut un dia molt entretingut, han hagut de fer una petita recerca científica basada en una investigació tipus CSI. És a dir, pel que es veu, un grup de criminals els han “robat” les seves plaques i mitjançant l’anàlisi de material genètic han pogut resoldre el cas! I… Bones notícies! Ja tenen al culpable! Ara com ara, els corresponents “jutges” estan acabant de deliberar quin “càstig” li imposaran...