Summer School of Science S3++, Croàcia

Aquest estiu i gràcies al programa Joves i Ciència he pogut participar a Summer School of Science S3++, a Croàcia, en un projecte que fusiona biologia molecular i programació: “Automating biology - An end to end approach”.


El projecte s’ha centrat en el problema de la irreproducibilitat en ciència: segons les publicacions més recents, el 70% dels articles científics publicats no poden reproduir-se, és a dir, fan referència a experiències que no poden repetir-se obtenint-ne idèntics resultats. En aquest projecte hem desenvolupat dues llibreries escrites en C que permeten a l’usuari descriure el seu protocol de laboratori d’una forma precisa, sense ambigüitats, i que envien les ordres contingudes en aquest a un robot hipotètic.


Del projecte n’estic ben satisfet. Des del primer moment l’he trobat interessant i m’ha generat interès en aquest camp que desconeixia. També m’ha permès guanyar nous coneixements en programació i electrònica (hem fet alguna pràctica amb Arduino).


Pel que fa a l’Escola, és un lloc únic. Et permet conèixer altres estudiants molt similars a tu amb interessos científics i investigadors.


L’organització és perfecta i vetlla al màxim pel benestar dels participants. Qualsevol problema o suggeriment pots comunicar-lo fàcilment i sempre t’hi donen resposta. A més a més, funcionen molt a base de feedbacks, de tal manera que constantment pots fer saber la teva opinió. Això sí, el temps lliure en aquest programa és pràcticament inexistent! Arribar cada dia (durant 12 dies) a les 23h a l’habitació és dur…


Així que si realment tens ganes de passar uns dies treballant de valent en els projectes que proposen i no et fa por quedar-te sense estones lliures, aquest és el teu programa!


Sergi Macià