Tercer dia i no parem d’aprendre

Tres dies han passat volant! Els membres del grup de la biomedicina ja estem totalment familiaritzats amb aquest nou món. Estem treballant en l’Alzheimer, una malaltia neurodegenerativa desenvolupada per diferents factors un dels quals és l’activitat d’una proteasa anomenada BACE-1 que talla les proteïnes APP, que envolten les neurones. Com a resultat es formen agrupacions d’APP al voltant de les neurones que impedeixen les connexions entre aquestes, fet que acaba produint la mort d’aquestes cèl·lules nervioses, causant pèrdua de memòria.


Avui, doncs, ha estat un dia molt productiu. Després d’esmorzar, hem començat al laboratori fent una altra PCR per amplificar el gen del Bace-1. Després de diferents processos, hem implantat les rèpliques del gen a diferents plasmidis, petits segments circulars d’ADN. A la tarda, hem incorporat els plasmidis als bacteris, i ara els hem deixat creixent tota la nit. Mentre esperàvem, hem estat buscant bacteris per l’entorn del centre de MónNatura Pirineus per crear la nostra pròpia colònia.


Els altres grups també han estat molt enfeinats. El grup d’astronomia han après a fer el càlcul de “paral·laxis”, que consisteix en calcular distàncies de forma directa entre cossos celestes mitjançant raons trigonomètriques. Mentrestant, els membres de l’equip de la fotosíntesi han dut a terme una electròlisi de l’aigua, és a dir, que han separat les molècules d’hidrogen i oxigen de l’aigua a través de cel·les fotovoltaiques. D’altra banda, els del grup de l’ADN també han utilitzat el mètode de la PCR i han fet un experiment amb 8 mostres humanes detectant quines patien Anèmia Falciforme gràcies a la tècnica de l’electroforesi. Finalment, el grup d’ecosistemes han anat a recol·lectar macro-invertebrats bioindicadors, aigua i roques. Posteriorment els han analitzat al laboratori per veure com la depuradora incideix en el riu. Malgrat tot, no han estat acompanyats pel temps i s’han mullat una mica per culpa de la pluja.


Ara després de sopar, la Laia ens té preparat un joc de rol. Ja veurem si descobrim el lladre de la maleta desapareguda...


Els “Lavanders” ens acomiadem de tots vosaltres desitjant-vos una bona nit!


Rubén Bracero

Anton Brunet

Sara Cabanas

Arnau Espona

Érika González

Anna Illa

Àlex Mateo

Erika Sánchez

Fiona Sosa

Meritxell Vila


... del grup de “La biomedicina com a eina per a la cura de malalties, descobrint els medicaments de la natura”.