Welcome to the Ministry of Protein Structure:

Avui els encarregats d’escriure el blog som els biotecnòlegs / biomèdics / bioinformàtics / genetistes... En resum, som uns mags. I ho diem perquè formem part de les 4 famoses cases de Hogwarts (Eppendorf, Autoclau, Crisprcas i Histidine). Com podeu veure, els nostre projecte està ambientat en Harry Potter.

Hem fet de tot, des de modificar gens fins a viatjar en el temps, però amb el que més hem après ha estat el rap del plasmidi, mireu-lo: https://www.youtube.com/watch?v=QFfUFyUvP-w


També hem descobert les impressores 3D i ens han deixat al·lucinats!


Els d’astro, que segueixen fent hores extres, aprofiten els matins no només per dormir sinó també per a fer la part teòrica (formació d’estrelles i exoplanetes) del seu projecte. Han tingut alguns imprevistos com el mal temps, i a sobre ahir se’ls va trencar el telescopi, però no us preocupeu, l’han aconseguit arreglar.


Els companys de biodiversitat, que ens ocupen el laboratori i ens roben les pipetes (amb carinyo), han extret l’ADN dels animals que van assassinar ahir. Llavors, a la tarda, han extret els gens per tal d’enviar-los a seqüenciar. Avui també han fet i estudiat teoria de biologia molecular que els hi ha encantat.


Els de canvi climàtic han analitzat les dades dels últims 11 anys de l’estació meteorològica que hi ha a MónNatura i a més, s’han fet un tip d’analitzar mapes, estudiar-los... En aquests dos dies s’han convertit en uns experts en cartografia. Han fet un supermapa de la zona en la que ens trobem ara mateix.


Per últim els de fotosíntesi han fet una mica de teoria, és broma, un munt; i han realitzat un experiment sobre l’electròlisi de l’aigua separant l’hidrogen i l’oxigen i cremant l’oxigen per sentir com “explota”. Ha estat molt guai! A la tarda els han explicat les coordinacions complexes per tal que entenguin millor els catalitzadors.


Acabarem el dia amb una gran festa de disfresses. A posar-nos guapos s’ha dit!